Попитал своите родители,
мъничкият Сашко:
-Кажете мамо, татко,
какво е шестедесет и девет?
Родителите онемяли!
Как да му разкажат?!
Сашко нали е още малък,
чудят се дали да го накажат!
Кой ли пълни му главата
с тези простотии!?
Чудят се родителите мили
и в главите бушуват им стихии!
-Кой, моето момче ти каза
за числото шестдесет и девет?
-Учителката тате!
(Не е изненада!)
-Попита ме, играехме на игра,
да кажеме числа
и от тях кои са четни
и кои нечетни...
-Нечетно! - извикали родителите с облекчение,
и изпаднали във умиление,
прегърнали своето дете...
... Така историята свършва май че по - добре!😉
© Добромир Иванов Всички права запазени