19.02.2014 г., 12:04 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
417 0 1

Наздравица за виното и любовта

Не може любовта без вино,
няма тръпка и гореща страст,
без огън любовта е немислима
и няма над душата власт.

И вино се не пие без любов
щом няма обич в сърцето,
щом ритъма житейски е суров
и вехне, и линей лицето.

Но вино и любов щом има
и в очите грее светлина,
в живота ни до сто години
ще властва само обичта.

Затуй наздравица вдигни,
отпивай жадно радостта,
не се терзай, не се вини
днес е празникът на виното и любовта.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бъди жива и здрава, мила! Нека любов да топли сърцето ти и чаша с вино да има в ръцете ти. Наздравица със някого вдигни, обичана бъди ми ти.
Предложения
: ??:??