13.04.2011 г., 21:02 ч.

9 април 2011 

  Поезия » Друга
544 0 2

 
Срои звездици  Златeн дъжд.
После Джанката зажужа...
Пепрудено пърхат
иглики с теменужни криле
и Праскова в розово прижумя.

Клоните вишнево изчезват в небето
ден след ден, час след час,
миг след миг...
Вече нямат контур, а само светлик
и старинен тоалет от бутик...
смесен с резедаво
злато.

Една магнолия, гостенка от далеч,
лотусови свещи запали.


Градинарят Април вече е тук
и се забавлява!

© Лилия Ресенска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??