2.06.2015 г., 22:08 ч.

* * * 

  Поезия
360 0 0

На  2 юни цялата Държава.
На  Христо Ботев  почитта отдава.
За три минути с воя на сирени.
Аз виждам българите тъй обединени.


За три минути животът сякаш спира. 
За три минути България „умира”.
С  героя свой... И тишината само.
Обединява българите, рамо са до рамо.


Един младеж загинал от куршума.
Незнайно на кого, не казал  дума.
Дори не доживял Христова възраст.
България прекланя се... без възглас.

На  2 юни цялата Държава.
На  Христо Ботев  почитта  отдава.
За три минути с воя на сирени.
Аз виждам българите тъй обединени.



02.06.15г.
©shon 

© Упорита Добродушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??