2.04.2007 г., 21:07 ч.

А знаеш ли.. 

  Поезия
641 0 3

А знаеш ли какво е „ДА БОЛИ”,

Сърцето ти да стене окървено...

И вместо радост във очите да блести,

блестят агония и мъка, и сълзи.

А знаеш ли какво е „САМОТА”

да тегне над душата уморена;

и мрак, безверие, и гняв, тъга

безжалостно плътта да режат...

А помниш ли какво бе „ЛЮБОВТА”

И как те стопляше със огън силен.

И как красив изглеждаше света,

a всичко друго постижимо.

Забрави ли какво бе туй „МЕЧТА”

и как изпълваше те със надежда?

Забрави ли какво е „ДОБРОТА”,

„ПРИЯТЕЛСТВО, ПОДКРЕПА, НЕЖНОСТ”...

Защо са тези грубост и лъжи?...

Защо са тези мъка и сълзи?...

..............................................................

А знаеш ли какво е да боли

и да копнееш пак да си щастлив!!!

© Петя Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??