8.09.2011 г., 21:42 ч.

*** 

  Поезия » Гражданска
506 1 1

Светът е пъстроцветен,

за чужди неприветен

и мъничко кокетен -

напълно безпросветен:

 

мъжете безпардонни

със маски благородни

са инак старомодни,

а с роли ръководни;

 

жените празнословни -

критици поголовни,

лъжкини остроумни,

клюкарки твърде шумни;

 

децата, уж послушни,

а всъщност малодушни -

трескави и притеснени,

безвъзвратно пристрастени.

 

Питам се пак накъде ли

тромаво ний сме поели?

И още - нима са възможни

сред хората връзките сложни?

© Ася Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всякакви конекшъни са възможни сред хората - другото си го набелязала за пълнеж! На ръба на празнодумсвото е!
Предложения
: ??:??