7.06.2012 г., 10:12 ч.

Абсурдно ежедневие 

  Поезия
444 0 5

АБСУРДНО ЕЖЕДНЕВИЕ

 

           “Дядо, какъв ден е сряда?”

                            Внучките ми Рая и Деница

 

На времето по сребърната прежда

нанизани са дните ни покорно –

до понеделник вторник се нарежда,

пристига сряда винаги след вторник...

...но някак си не си приличат дните

и колкото абсурдно да се вижда,

след понеделниците четвъртити

вълна от кръгли вторници приижда;

триъгълни четвъртъци се носят,

трапецовиден петък приближава...

 

Наистина, абсурден е въпросът,

но още по-абсурдна се задава

безформената събота-спирала –

и се изнизва лудата плеяда.

Неделята е също полудяла,

но срядата...

Каква е всъщност сряда?

 

Пристига понеделник син и лъскав,

сто вторника в зелено го настигат,

четвъртъкът с червено е напръскан,

златист до слънчев петъкът пристига;

след събота в оранжеви одежди

неделя охрена на прага сяда –

и седмицата шарена изглежда.

А срядата?

Каква е всъщност сряда?

 

Не знам.

По календара с днешна дата

денят е сряда в седмицата луда.

Но формата, цвета й, аромата

ще видя после.

Като се събудя...

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Но формата, цвета й, аромата
    ще видя после.
    Чудесно!
  • !!!
  • Разбираема е абсурдността на сребърната прежда,Вальо-ако в едната ръка държиш палитра,
    а в другата-четиризначните математически таблици...
    Поздрав и от мен!
  • А има ли пробуждане от този омагьосан сън?
    Да са ти хиви и здрави слънчицата!
  • Хубава приказка! Поздрав, Валентин! Честити и със здраве да са ти...
Предложения
: ??:??