20.09.2024 г., 22:59 ч.

Агресия зад превес, балада днес 

  Поезия
105 0 0

Резба спрямо часовникова посока

затяга и отхлабва...

посока на сила и отказ

или сила на протяженост

... душа

 

Двигател и сърце от секунди

време определено

случайност

или съдба

 

Горивото живяло в недра

перпетууммобилски

изкоренено подава

в Космос то крила

 

Агресия зад превес

от както Свят светува

по-добра ли от преди ще пребъде

 баладата ни днес

 

  ... резбата във двигателя

  ... от горивото умира

.... агресията от балада..

 

В Слънце нарисувано виждам само топлина

и тя ще бъде по-силно истинска

над  вълните утихнали от Моне

в единствената слънчева пътека

за лодката сама

 

В нарисувано, чуто истински живея

От Моне и Дебюси

И  балада без агресия

 

Малкото не ще е много

То е всичко в разрез с нищо

Въпроси, много и различни

А отговорът, един и същ

...за всички!

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??