5.07.2017 г., 8:46 ч.

Ако... 

  Поезия » Философска
360 2 9

Автор: Генка Богданова

Ако денят ти от скука сивее
и чувство красиво в душата не пее,
ако си мрачен и гневен, Човече,
и всички мечти си прогонил далече,

ако запее синигерче диво
а ти не въздъхнеш от радост щастливо,
или пък зората прекрасна изгрее,
а в тебе сърцето не трепва, немее,

ако със никой, за нищо не спориш
и с чужди клишета и думи говориш,
щом хладно, спокойно приемаш разлъка
и ти е чужда човешката мъка,

тогава напразно живял си, Човече,
преди да живееш, мъртъв си вече!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??