3.08.2007 г., 9:17 ч.

Ако бях... 

  Поезия
849 0 3
 

Ако бях сълза, щях да потъна в очите ти,

да превърна тъгата ти в смях,

ако бях сълза, щях да прозра през мечтите ти,

ако бях сълза, само ако бях...


Ако бях сълза, щях да те търся и в нищото,

ако бях сълза, щях да просветля деня,

ако бях твоя, щях да те върна във нещото,

където тъгата си намери смъртта...


Ако бях дете, изгубило се в младото ти тяло,

ако бях самотна мъничка звезда,

ако бях надежда, в розово и бяло,

щях да ти възвърна радостта...


Да, само ако бях... но се страхувах,

живота ти исках да върна, и щях,

попитах те, безспирно гледах те и се любувах,

но да пристъпя... милиони пъти не посмях...

Дори сега се обвинявам,
боли ме, не чувам твоя смях,
а как отвътре ме гори и съжалявам!
... ако бях, Господи, само ако бях...

                   

                                                                                       ***Vampire_Blood_Kiss***

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??