16.07.2011 г., 22:27 ч.

Ако България загине 

  Поезия » Гражданска
502 0 1

 

                                              АКО  БЪЛГАРИЯ ЗАГИНЕ

 

                          Слиза залез  в китните градини

                          над Родината ще падне скоро мрак,

                          няма да се върне, който е заминал,

                          с радост да прекрачи бащиния праг.

 

                          Няма да се носи  българската песен,

                          волно ще се лее чуждоземна реч,

                          ще се скрие в здрача пътят ни нелесен,

                          бранен от дедите храбро с щит и меч.

 

 

                          Само  из Балкана буките вековни

                           с бурите ще вият сватбено хоро

                           и ще плачат скръбно грехове съдбовни

                           за предадено навеки родното гнездо.

 

                           А земята свята с прошка ще приеме

                           и дори разкаялия се беглец,

                           но обича тя децата си на стреме

                           с думи: Свобода или свинец!

 

 

© Мария Далакчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??