1.04.2015 г., 21:37 ч.

Ако денят е месец... 

  Поезия » Любовна
909 2 2

Ден първи:

 

Сълзи. Безсъние. Тъга.

Ядосване. Преглъщане. Вода.

Сълзи. Приседнала храна.

Спомени. Сълзи. И пак тъга.

 

Ден втори:

 

Сълзи. Боли. Безсъние. Болка.

Неподвижност. Мълчаливост. Самота.

Сълзи. Спомени. Подремване. Живота.

Въздишка. Осъзнаване. Повдигната глава.

 

Ден трети:

 

Носталгия. Смирение. Вдъхновение. Надежда.

Реалност. Ежедневие. Разсейване. Подредба.

Сивота. Празнина. Копнежи. Самота.

Отпадналост. Болка. Сън и топлина.

 

Ден четвърти:

 

Събуждане. Спокойствие. Разбиране. Храна.

Амбиции. Смелост. Слънце. Красота.

Приемане. Оставяне. Забравяне. Сега.

Живот. Надежда. Оптимизъм в самота.

 

Ден пети:

 

Завръщане. Поглъщане. Пресвиване. Боли.

Познатото лице. Ръце. Очи.

Сърцето бие. Без думи. Със сълзи.

Завръщане. При мен се върна ти.

 

Ден шести:

Объркване. Замайване. Оплитане. Отново.

Повярване. Омайване. Няма нищо ново.

Щастие. Вяра. Сила пак чрез слово.

Думи. Шепот. Без сълзи. Почти поправена. Готово!

 

Ден седми:

Всичко се оправи. Слънце заблестя.

Болката забравих и върнах си гласа.

Един човек се върна, а всичко завъртя:
той за мен е муза, щастие и светлина!

 

© Мира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??