2.04.2012 г., 10:35 ч.

Ако ли не! 

  Поезия » Гражданска
401 0 0

    Ако ли не!

 

О, нямаш ли  в живота си поставена голяма цел

и хората не те ли срещат със усмивка,

туй значи, че едно живуркане  безлично си провел,

и  вместо да живееш - бил си на почивка!...

 

Аз знам, че сам  човек не може да направи  Ад и Рай...

Но може  сам да се опълчи на Съдбата!

На  мъката на някого и някъде да сложи край,

и  сам да стъпи здраво на Земята!...

 

В живота си, ако не посадиш  поне едно дърво,

напразно, казват, си преминал дните!

И ако  всеки ден, не правиш ти, поне едно добро...

Бих казал аз: ”О, по-добре хвани горите!”

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??