24.02.2021 г., 7:40 ч.

Ако ме няма някой ден 

  Поезия » Любовна
239 1 0

Ще бъда винаги до теб, 

спокойна, тиха, невидима! 

А ти ще страдаш от копнеж за мен

и за усещането несравнимо! 

 

Животът ти ще бъде низ 

от несполучливи срещи и раздели. 

Ще искаш да ги задържиш, 

но нищо няма да е както с мене! 

 

Ще търсиш моето лице, 

сред многото лица студени. 

И ще разбираш всеки ден, 

че аз съм в твоето сърце стаена! 

 

Животът ти ще бъде празен, 

но пълен с безлични хора. 

А ти отчаян, отегчен, 

ще искаш да се случи пак, отново! 

 

Ще се успокояваш примирен, 

" така е трябвало да бъде"! 

А мисълта ти ще е пак за мен! 

Единствена за теб ще бъда! 

 

© Ева Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??