3.06.2010 г., 14:46 ч.

Ако можех 

  Поезия » Бели стихове
594 0 0

Ако можех...

Ако можех...

Само да съм малко по-еднаква

на боговете и на хората,

навярно други приказки

щеше да ми разказваш.

За дъжда и за природата.

Не за някакви принцеси,

пепеляшки и други тем подобни.

И нямаше да вярвам, че и

слънцето изгрява всяка сутрин,

напук на всички мълнии.

И нямаше да съм толкова опака

на времето и на огледалото.

Ако можех...

Само ако можех...

Да бъда малко по-еднаква

на боговете и на хората...

Различията парят като болка.

И най-самотните умират непрогнозно

без капчици от вяра,

непокълнала в очите им.

И на техните гробове...

Ако можех...

© Полина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??