31.08.2007 г., 22:26 ч.

Ако някога се преродя отново 

  Поезия
789 0 24
Ако някога се преродя отново...
тъй както казват ставало това
нека да съм в скитника бездомен
на който му отказах топлина!

Ако някога се преродя отново...
да бъда стареца на пътя повален,
на който аз ръката си отказах
да протегна, да не бъда омърсен!

Ако някога се преродя отново...
нека да е в бедното сираче,
което пред дома ми е готово
боклук да сбира...
за мъничко коматче!

Ако някога се преродя отново...
да бъда кучето умиращо от глад
което аз ударих и подритнах,
а то скимтеше...там, на моя праг!
.........
Ако някога се преродя отново...
Желая всички болки да сбера!
Да бъда туй, което не познавах!
Да оценявам туй, което съм сега!

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??