18.02.2013 г., 0:35 ч.

Ако отново (Отново един крадец на праскови) 

  Поезия
1298 1 39

 

Ако въпреки това 

се будят клони непрекършени

и с аромат посягат ни цветята,

ако и светът сега не свърши,

когато на война играят си децата...

Ако отново вън на двора

някой праскови краде,

а под сънливите звезди отгоре

не спира земята да преде,

като дълго чакана награда

да ми налееш от времето безсънно.

Да си отново есенна и млада

и да не бъде никога догоре пълно,

то изглежда може 

пак да почнем отначало

(един крадец на всичко е готов),

от дългата ни есен, макар и в бяло,

да повторим старата любов.

 

© Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??