7.07.2020 г., 11:30 ч.

Ако поискаш 

  Поезия » Любовна
520 1 0

И ако искаш днес ти мен да опознаеш,

да хукнеш из мечтите ми дълбоко скрити,

ще трябва със емоции ти повече да се стараеш

и действия да влагаш упорити.

 

Ако поискаш да надникнеш за момент,

да видиш всичко, де е скрито в мене.

Недей разбърква всеки елемент - 

душата ми тревожно стене.

 

Ако поискаш да останеш там

и истински да бъдеш без измама.

Аз мога радости и щастие да дам,

да те лиша от всяка драма.

 

Но ако тръгнеш си по пътя днес

и даже поглед не обръщаш,

загубил вече интерес,

недей след време да се връщаш.

 

Стени невидими ще вдигна на високо,

около мен без даже да усетиш.

Ще бъде истински жестоко,

за мене някога отново ти ако се сетиш.

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??