12.06.2011 г., 22:08 ч.

Ако само за миг... 

  Поезия
1180 0 6

Ако само за миг ме напусне

тази усмихната мисъл за теб,

Луната с юзди изпуснати

ще утъпка небесната дреб.

 

Ако само за миг си помисля,

че може без тебе да съмне,

Слънцето вяло ще висне,

вятърът в клон ще се спъне.

 

Ако само за миг съм без думи,

листа бял без теб ще се смачка.

Кръстопътно всички друми

ще завърже някоя баячка.

 

Затова във строфи те изписвам.

И е утрото ми къдрокосо.

И е всеки миг полиран бисер -

скътана в сърцето ще те нося.

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??