30.01.2008 г., 22:24 ч.

Ако си... 

  Поезия » Любовна
765 0 10
Ако си изгрев, ще те имам
с гласа на първите петли,
които от съня ми взимат,
за да ти кажат: "Остани..."

Ако си утро, ще те имам
със слънчева протяжка, знам.
С усмивката си несравнима,
аз обичта си ще ти дам...

Ако си ден, тогава нека
усещам те във всеки лист,
в потръпващи от страст дървета,
от порива кристално чист...

Ако си залез, ще те имам
в прегръдката на хоризонта,
от твойта нежност ще си взема -
да станеш моята икона...

Ако си вечер, аз ще бъда
завит във твоите звезди...
Ще чакам утрото загърнат,
с гласа на първите петли...



© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??