Какво ли ще бъде?
- Несвяст.
- Или полумрак.
Навярно ще носи до век
и черно
и мъка,
и гнет.
Или преминава?
- Всичко.
- И болка...
Навярно животът приема
в лоно пречисто
и черно,
и мрак.
... и едва ли ще бъде
светът
облечен във черно...
13.10.83
© Валери Качов Всички права запазени