26.10.2008 г., 9:59 ч.

Ако съм песента на Бог 

  Поезия
441 0 2
Когато зимата дойде през юни,
навън валеше черен сняг.
Божиите ръце по мойте струни
свиреха акорди с грешен такт.

Но роди се песен непозната,
съвършена в свят несъвършен,
окрилена от идеите за нещата,
но безкрилна в полет съкрушен.

Разпиляна в квантови пространства,
слънцето с луната тя смени.
В образите тяхното познанство
лоши примери за другите реди.

Апогеят полюси стопява,
от ръцете пия този лед,
а душата той изпепелява,
винаги щом с него съм в завет.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Евала.Браво-много харесах!!!!!!
  • "...съвършена в свят несъвършен" Да, такава е любовта. Или поне такава я чувстваме...
Предложения
: ??:??