Ако те няма теб на този свят –
с очи ще се опитам да те нарисувам
със мисъл ще те вая до зори
и все за тебе ще жадувам!
Ако те няма теб на този свят –
душата ми ще бъде пуста,
сърцето ще мечтае топлина
и нежност, и дълбоки чувства!
Ако те няма теб на този свят –
ще търся себе си сред хората.
Когато се намеря, ще създам
със мисъл собствено подобие!
Но това няма да съм аз – ще бъдеш ти –
Мъжът със главно “М“ ще е до мене.
Ще ме обича, ще се радва и в мечти
ще се понасяме към бъдещето време!
Ще се жадуваме, ах, как ще се жадуваме,
ще се поглъщаме с очи,
със нежност ще отпивам нежността му,
а той със жар ще ме гори!
Ако те няма теб на този свят,
самичка аз ще те създам
и пак животът ми ще бъде по-богат,
защото той със главно “М“ ще бъде там!
07.07.2007 г., Велико Търново
© Мария Всички права запазени