5.03.2023 г., 20:25 ч.

Ако ти си там сама 

  Поезия » Любовна
306 5 3

АКО ТИ СИ ТАМ САМА

/на Дани/

Ако трябва да избирам

сто години самота,

летен студ, гореща зима

или остров без вода,

Вероятно пак ще тръгна

като лодка без гребла -

някъде ще те прегърна,

ако ти си там сама.

Ако бурите ме мразят

и ме гонят към брега,

ако облаци ме газят,

път да нямам към върха,

Вероятно пак ще тръгна

като птица без крила -

някъде ще те прегърна,

ако ти си там сама.

Ако трябва да избирам

сто години самота,

във съня да те откривам

и от болка да крещя

Вероятно пак ще тръгна

като скитник във ноща

някъде ще те прегърна,

някъде накрай света

 

 

 

 

 

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??