31.07.2013 г., 9:40 ч.

Ако знаеше само 

  Поезия
595 0 2

 

Ако можеше да погледнеш

живота ми с моите очи,

болка от преживяното

щеше да изпиташ и ти.

Свеждах глава,

когато ме подминаваше -

страдах, болезнено изживявах

твоята безконечна игра.

Не се живее с пари, коли, жени...

защото идва ден за равносметка,

от която жестоко боли.

Нищетата е била спътник

на мене и мама,

ако знаеше само

колко много съм плакал 

на нейното рамо...

Престанах да вярвам

на благородните ù лъжи...

Къде беше, татко, че прегръщах 

снимката ти  и мама?

Колко много ми липсваше -

с теб се "боричках"нощем

в сънищата си само,

а денем  на прозореца,

с опряло носле на стъклото,

те чаках и плаках,

но теб все те няма... няма.

Сега виновно си свел глава -

имаш нужда от мен, нали?

Но... аз ще реша

дали съм ти син,

а ти  моят баща?!

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??