12.10.2006 г., 18:04 ч.

Аквариум 

  Поезия
606 0 14
Аквариум

Ролите с рибите сменям -
аз съм вътре, а те са край мен,
здраво стъкло ни разделя
и е светло, и топло е... ден.

Дълъг тунел във морето
ми показва безброй красоти,
но и глад, и акула, понесло
тишина и жестокост, съдби...

Стискам ти силно ръката
и потрепвам когато във мен
впие очи риба сябя
или морският дявол се спре.

Ето, вече докосвам брега...
и разбирам по-ясно света.

© Доли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??