20.12.2022 г., 18:56 ч.

Allegro moderato 

  Поезия
143 2 2

ALLEGRO MODERATO

 

... дали защото мъжкото ми лято

покри го вече есенна слана,

със себе си – в allegro moderato –

живея в мир, покой и светлина,

отдавна ми омръзна да печеля

безсмислени пунически войни,

и като Бог почивам си в неделя,

и всяка глътка въздух ми сладни,

простих се вече с не една химера,

и птиците изпращам есенес –

 

загърбил невъзможното си вчера,

усмихвам се на праведното днес,

наясно съм защо денят ми грейва,

и залезът защо ми стелва плащ,

със сенчицата своя ненадейна

четем си всяка вечер „Отче наш!”,

тъй благо е, че Бог ми даде време

да се науча що е доброта –

щом дойде ред душата да ми вземе,

да си отида с обич от света.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оставяш ме без думи

    Просто прекрасно!

    тъй благо е, че Бог ми даде време
    да се науча що е доброта –
    щом дойде ред душата да ми вземе,
    да си отида с обич от света.
  • Страхотно!
Предложения
: ??:??