10.01.2011 г., 16:05 ч.

Амазонки 

  Поезия » Философска
482 0 2

Оранжевите битки никога не свършват -

те са за воини-жени,

които в приказки са вплели

своите тежки съдби.

 

Дали са те принцеси?

Или отрудени занемарени жени?

Те в битките с хъс се хвърлят -

тези  уж слаби жени!

 

За силните мъже (уж)

какво да кажем -

пък били те и крале?

При беда винаги се крият

под женски кринолини те.

 

О, вий модерни амазонки -

яхнали сега железни коне,

скрили своита женска сила

в две длани-сърце...!

 

А... вий, мъже -

жените си пазете -

изчезне ли таз женска мекота,

за вас дошъл е краят на света!

 

Обичайте се - силни бъдете!

Защото женска е властта!

 

© Есфир Асфар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не изземвам ничия власт...Това е моментно вдъхновение, излято на белият лист.Написано е-обичайте се, ако ще властваме едни над други няма как това да стане!!!
  • Красиво послание!
    Привет!
Предложения
: ??:??