7.04.2018 г., 2:24 ч.

Амфора 

  Поезия
292 0 0

Човека Бог създал

от глина!

И вярвам аз, че е така.

От глина съм!

Отвънка грапава,

отвътре нежна –

от глечта.

И древна съм!
Но земното начало

и в бъдното ще пренеса...

Дори олющена и стара,

аз пазя житото, солта...

Излъчвам красота!

От глина съм.

И като амфора

на студ и огън

издържлива.

Но ме пази!

Че като амфора

аз всъщност съм

и крехка,

и чуплива...

© Мария Марковска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??