2.09.2023 г., 12:34 ч.

Амин 

  Поезия » Любовна, Философска
132 1 1

Нежен танц на топли устни,

говорещи си за любов... 

А наоколо душите – пусти,

забравили копнежи и живот!

 

Само те – танцуващи сред сивотата,

напомнят за смисъла един –

за нежността и тайнството на красотата,

за Бог, Светия дух и Син!

 

А хората, забързани в забрава,

тичат, страхувайки се от смъртта!

Но в живота често тъй и става –

умират неживели – тъй тленна е плътта! 

 

Затова танцувайте, о вие устни, 

напомняйте за смисъла един,

че накрая за душите пусти

да има кой да каже по едно "Амин!"

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??