Земјата ми умира.
Ги губам подароците
качувајќи се
по твојата скалеста песна
со вкус на синап.
Капка дожд се сместува
во моето око
а ти го пиеш своето кафе.
На масата те гледаат
парчиња ананас од Тајланд.
Сакам да сум доволно далеку
да не можам
да ги допрам своите први чекори.
© Sanja Atanasovska Всички права запазени