SanjaMKD

Избрани произведения

 • Не тагувај

  Поезия » Любовна   339  Не тагувај
  за возот што доцни
  за патување на кое нема да одиш
  за места кои нема да ги видиш
  за љубовта што нема да ја сретнеш ...
 • те нареков

  Поезия » Любовна   262  Те нареков див ветар
  и те пуштив да си играш
  со моето перче
  те нареков шумска јагода
  и сакав да го вкусам ...
 • Не е лесно

  Поезия   331  Не е лесно
  со полумртва дланка
  од провалија да излезам
  да се растрчам
  по дворот на баба ми ...
 • Минута презир

  Поезия » Философска   324  Им дадов години со љубов,
  а ми вратија со минута презир.
  Си ја гледам несреќата
  во истуреното кафе
  си го живеам животот ...
 • Звукот на моето име

  Поезия » Любовна   245  Ги праќаш змиите да ме изедат
  додека се вртам по едно неродно дрво.
  Ги тераш ветрот и дождот
  заедно да ми го превртат чадорот
  и животот наопаку. ...

Още произведения  »

© 2003-2019, Георги Колев. Всички права запазени. Произведенията са собственост на техните автори.