16.04.2024 г., 10:54 ч.

Ангел или сатана 

  Поезия » Любовна, Философска
68 1 0

Жената май е злобна,

няма тя любов!

На какво не е способна,

щом следва дяволския зов!

 

Клюки и интриги,

номера хиляда,

че даже и чете тя книги

как врагът си да познава!

 

Отмъстителна и зла,

това е тя жена!...

Но понякога е друга -

красива пеперуда!

 

Мила и добра е,

грижовна, всеотдайна,

всеки може да признае,

че е красавица омайна!

 

Мъжете вдъхновява,

очарова им душите,

тайните си тя признава,

но само пред малцина!

 

Любяща, интересна,

тя ангел е от плът!

Но не никак лесна -

старание тя иска всеки път

 

преди да каже: "ДА!".

Но за нея любовта

не е игра!

Това е тя ЖЕНА!

 

Ангел с дяволска опашка!

Пред нея всеки мъж се шашка,

че не знае сутринта

ангел ли ще бъде или сатана!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??