16.05.2015 г., 23:48 ч.  

Ангел с дяволска душа 

  Поезия » Любовна
627 0 0

Ангел с дяволска душа

Със замечтан към небето поглед,
лежа върху меката трева.
Чудя се кога ще дойде тя - любовта.


Слънцето залязва - стъмва се.
Виждам само самотата - тя разпознава се.
Тишината иронично шепти, 
дори страхът изплашено крещи.


Уморен от всичко притварям очи.
Светкавица светва, води буря със себе си.
Буря невиждана - обгърната от красота,
носеща мистика и доброта.


Небето цялото озарено е от светлина.
В далечината виждам силует,
облечен в невинността на жена.
Разбрах, че ангел е това,
щом розите разцъфнаха.


Красивите ѝ очи, излъчващи обич,
подтикнаха ме да се приближа.
Тогава с крилата прекрасни
притисна ме в обятията си страстни.


Заобичах те, защо да крия?
Ти откупи усмивката ми от поробилата я тъга.
Може би не го разбираш,
ала в теб намерих любовта.


Но боли да вярваш в лъжи.
Треперят дори звездите,
застанал отново на колене - 
текат сълзите.


Ти си ангел с дяволска душа.
Сърцето ми захвърли в пъкъла.
Сега то там гори...
По-добре го разруши.

© Иван Чорлев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??