28.12.2014 г., 13:44 ч.

Ангеле мой 

  Поезия
755 0 2

АНГЕЛЕ МОЙ

на моята майка Надя

 

Когато погледнеш в очите ми,
сърцето ми пламва от щастие,
когато целунеш челото ми,
стопява се всяко нещастие.
Когато вкуся душата ти -
бяла, чиста, красива,
тогава всичко аз давам ти
и всичко от мен си отива:
оставам сама с тишината ти,
с уюта на сладки цветя -
вдъхвайки в миг аромата ти,
аз пак се раждам, цъфтя.
И отнемайки ми всяка болка,
над съня ми, мой ангеле, бдиш,
сама потопена в безсъние,
в тревоги по мене гориш.
Но ти не ме мисли, мамо,
аз се справям, живота обиквам.
Да, плача на твоето рамо,
но с твоите сълзи не свиквам.
Не плачи за никой и нищо,
ти имаш мен, аз пък - тебе,
всичко друго е празно, излишно
и не е до гроб, а до време.
Безумно обичам те, мамо,
по твоите стъпки ще тръгна,
дано те настигна аз само
и навреме дано те прегърна!

© Фери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази любов за майката я пожелавам на всички!Защото майката е Божия дъх дал на на всека човешка душа любов!!!Много трогателен стих!
    Весела и щаслива нова година ти пожелавам!И нека доброто винаги бъде с теб!!!До нови!!!
  • Обичайе майките си, казвайте им го всеки ден! Не знаете каква мъка е загубата на свидна майчица...
Предложения
: ??:??