11.09.2008 г., 23:36 ч.

Ангели и рози 

  Поезия » Любовна
614 0 2
Недей ми казва нищо,
продължавай да мълчиш!
В погледа ти има нещо.
Не можеш да го скриеш...
Но няма да ти кажа аз,
ще премълча!
Искри около теб и звезди летят.
Ангели сред езеро от рози,
красиви бисерни сълзи.
Но няма, нека да боли...
Красотата в цветове
и шарени изумрудени лъчи
отразяват се в твоите очи,
но в тях надежда не блести!
Не, недей ми казва,
че отдавна съм заспал.
Аз сънувам...
Ангели в езеро от рози,
червени капчици роса,
лъч - отблясък от сълза.
В светлината на нощта
някога откривах радостта,
сега в тъмнината на деня
има само празнота...
Как още да мълча?

© Ивайло Валентинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??