19.08.2011 г., 9:41 ч.

Ангелско 

  Поезия » Любовна
575 0 3

Ела до мойто ляво рамо,

така - по-близо, до сърцето ми,

и не достатъчно това е само,

Ти дай му мира и го задоми...

 

Душата ми ще е памучена къделя,

с ръце гали я, с устни докосни,

душата ми е нежната постеля -

във нея ти блажен легни...

 

Усещаш ли небесни ласки -

това е полета ти първи с мен,

небето се топи във топли краски,

два ангела сме в полет окрилен...

 

И с музиката от фанфари златни

политаме в небесния простор,

не са ни нужни пътища обратни,

сега сме част от ангелския хор

 

Ти щом запя, то аз ще ти пригласям

любовни псалми и библейска реч,

със струните на арфа те пренасям

във райско кътче... надалеч...

 

За нас съм свила аз гнезденце

с пречистените ангелски души,

до Бога близо имаме местенце,

ще бъдем ти и аз... и любовта, сами!

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??