„Мамо, мляко ми се пие,
тук е чашката, сипи ми!” -
Каза палавата Анка,
заигра се със Писанка.
Мама млякото донесе,
в чашка бяла го поднесе,
а за котето май няма...
„пак забравила е мама”!!!...
Гледа тъжно котенцето,
заигра му сърчицето,
дращи, лапички потрива
и опашка то подвива!
"Не тъгувай - рече Анка -
ще го поделим ний двамка"!
Тя приятелски го стисна,
ала млякото се плисна
и чашката се разлюля,
на пода всичко се изля,
ревна мъничката Анка,
а облизва се Писанка!
© Костадинка-Коце Танчева Всички права запазени