10.10.2012 г., 16:02 ч.

"Анти"живот 

  Поезия » Пародии
909 0 2

                                       "Анти"живот.  

 

                 Да ви кажа ли защо съм вечно "Анти"?

                 Направо!

                 За всичко са виновни само хората

                                                        със бели манти...

                Един ми казва да съм вземал

                                                      антидепресанти...

                Друг ме съветва: Вечер гълтай

                                                      антикоагуланти...

                Трети прогнозира ми живот щастлив,

                         но трябвало да гълтам пургатив!

                Намери се и доктор, дето менти:

                Проблемът ти ще се реши

                                                 със антиалергенти!

               Експериментират...

               Докато човекът,

                                         който Бог

                                                          създал от кал,

                  се превърне в къс отровен химикал...

               Накрая ми писна и сложих кръст

                               на всички доктори и врачки.

               Като всички, нали и те страдат

                                    от болест:"Трупам пачки"!

               И хукнах по аптеките да търся

                                лекарство "антибели манти".

               Намерих го, купих си.

                                            И започнах да го пия!

               Но... Не помага!

               Не забелязах, че на него пише:

               "Във антивреме" и в "антидържава",

                                           ДА НЕ СЕ ПРИЛАГА!

               Продължих живота си в Държава,

                                                               дето дава

               такава свобода на Гъби, Вируси и

                                                             Алергенти,

               че имам чувството да съм погълнал

                                        шепа антиреспиранти!

               И в слънчевият летен ден,

                          от пълна свобода на Злото,

                                                  кретам задушен...

 

 

             

            

 

        

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??