26.07.2007 г., 21:36 ч.

Антиникотиниада 

  Поезия
523 0 2

     Антиникотиниада

 

Насред цигарения ад

застанал  проповедник – млад:

„Цигари  вие не пушете,

защото  утре ще  умрете!

На здравето ви  те вредят,

и още нещо – те вонят!

Децата ваши не тровете,

че ще увяхнат като цвете,

попарено от летен зной.

О, луди, дайте ни покой!!!”

А страстния пушач – насреща,

едва поглежда го с насмешка,

и тихо псува под мустак:

„Ега ти тъпия  хлапак!

Той още млад е и зелен,

но ще порасне някой ден.

Вкуса цигарен ще познае,

тогава ние ще си траем!

Като усети той наслада,

да видим как ще проповяда!

Или ще псува под мустак

поредният надут глупак!!!”

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Признавам,че съм страстна аз пушачка
    по две кутии на ден цигари мачкам.
    Харесва ми.Не ми се спират...
    А нека другите си протестират
  • Забавен стих ,Наде ...Хем замисля, хем развеселява ...Поздравче от мен .
Предложения
: ??:??