АПОКАЛИПСИС
Жега е!
Безлюден е градът.
Жадни гълъби кълват
сухи фонтани.
Слънцето се къпе
в черни локви.
Поток
от ръмжащи коли -
разкъсват черните вени
на улиците.
Старци на пръсти пресмятат,
... кога е краят на света?
© Мимо Николов Всички права запазени