7.04.2017 г., 9:49 ч.

Април 

  Поезия » Пейзажна
328 2 9

Небето в пурпур. Лек ветрец.

Слънцето след малко ще изкочи

в нощта валя дъждец,

но скри се в малките потоци.

 

Дърветата, обсипани с розов цвят,

чуват как расте тревата,

пчелите ранобудни кацат и жужат,

птиците огласят дървесата.

 

Март си тръгна вчера. Днеска е Април.

Ухажва Пролетта със венец цветя,

усмивката на младостта на всеки е дарил,

дошъл е да рисува по земята Красота.

 

Април, 2017

Варна, Гавраил

© Гавраил Йосифов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??