5.11.2021 г., 20:22 ч.

Арахангелова задушница 

  Поезия » Друга
416 5 9

 

И днеска пак при теб ще дойдем.

Задушница е казват ден,

на който мъртвите дохождат

във миг от Бога отреден.

Ще сложим жито и погача,

замесена от мен с любов.

С баща ти тихо ще поплачем

безгласно, с безнадежден зов.

За твоят дух ще се помолим.

Където си, да си добре.

Та пламъчето да те води

безгрешно в звездното небе.

Ще постоим. Ще си припомним

гласа ти, звънкият ти смях

и думите, така съдбовни,

побрали целият ни свят.

И после... тихо ще си тръгнем,

но вярвам, рожбо, ти си в нас.

Те, помените, са основно

за живите. Да срещнем вас.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??