12.01.2021 г., 9:22 ч.  

Аритмия 

  Поезия » Любовна
301 0 0

Любима снимка на екрана.
Очи магнитни, без преструвка
и прозираща душа без було.
Душа пребродила присвита
през тръните на хаоса сама.

Жена невиждана, небивала;

жена копняла за подслон
под силна, бранеща ръка,
за отдих тих и безтегловен
в люлката на слабостта
.

....

Нелепа топла нощ сред зима.
Френска песен за раздяла
Солена капка върху мъжка риза.

Буца в гърлото, безсъница, хипноза.
112. Сирена. “Света Ана“. Епикриза.
Любов – категорична диагноза.

 

© Отвян Завян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??