21.07.2010 г., 15:25 ч.

Аризонска мечта 

  Поезия » Философска
459 0 0

 

 

                  Те имат огромна лимузина,

                   с вентилатор в нея,

                   подобно на свръхзвуков аероплан.

 

 

                   Тя е тънка, рисува веждите си,

                    напудреното ù лице -

                    пясъчен остров.

 

 

                    Той има усмивка, назъбена като

                    Айфеловата кула,

                    денем лови малолетни престъпници,

                    а вечер сънува хълмите на Седона.

 

 

                    Децата им с дружелюбни усмивки

                    играят на индиански вождове.

                    Усетила мириса на изгорели газове,

                    момичето влиза във колата,

                    а момчето смъква скалпа си

                    и над Аризона

                    започва да вали.

 

 

 

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??