4.08.2023 г., 0:09 ч.

Август 

  Поезия » Пейзажна
186 1 2

Пристигна август с аромат на зряло грозде

и смокини.

Къпини зреят по зелените поля.

Наливат ябълките меден сок.

В полето зреят тежки дини.

Преливат делвите от мед.

 

Тревата грее като чисто злато.

В небето синьо - ластовиче ято.

И пъстри са широките поляни

от билки  и цветя засмяни.

 

Сред тях се щурат мравки работливи,

щурци, калинки, пеперуди причудливи.

През месец август топло слънце грее.

През месец август волно се живее.

 

И пари морски пясък под нозете.

Дари ни август със слънце, въздух и вода.

Дари ни август звездни нощи.

Дари ни август с бронзов тен.

 

Ще си отиде август с предчувствие за есен.

С птичи полет към Южните страни.

Простили се с гнездата си до следващото лято,

тъгуващи за август със синьото небе.

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??