20.08.2023 г., 18:42 ч.

Автограф от плашило 

  Поезия
137 3 1

АВТОГРАФ ОТ ПЛАШИЛО

 

Полегна вече слънцето на лакът

по заник – на баира да поспи.

А лятото вехнее все по-яко –

и дрипавеят старите липи.

 

Вихрулка прах по пътя се надига.

Дали врабче изпърха със крилца,

или вечерен циганин с талига

примъква си към зимата дръвца?

 

Над нивите с провиснали мамули

сетрето на плашилото виси.

И вятърът в перчемчето му брули

изгнили – царевичните реси.

 

Наопаки надянал бяла риза,

един – говорещ с Господа, пешак,

и Мунчо откъм хълмите заслиза,

преметнал на тоягата калпак.

 

И аз – с душица, литнала далече,

със лятото по заник се простих.

Плашилото в припадащата вечер

написа ви за спомен този стих.

 

13 септемврий 2019 г.

гр. Варна, 15, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??