19.01.2024 г., 18:44 ч.

Автопортрет на 70 

  Поезия
142 4 1

АВТОПОРТРЕТ НА 70

 

Почти седемдесетгодишен.

По-инак казано – старик.

И – стихове когато пише,

във тях е изпилен до вик.

 

И от какво тесто е месен? –

до днеска никой не разбра.

Ще се превърне утре в песен.

Във птица – странна и добра.

 

Във свят на злоба и омрази,

на завист, подлост и лъжи

навярно Господ Бог го пази,

че своя Път да продължи.

 

Седи на Седмата си пейка.

Печален. Трезвен. И самин.

И някой ден ще си офейка

към Рая в небосвода син.

 

Те – римите му, слитат свише.

Записвам ги. И ги чета.

Старик – седемдесетгодишен,

дошъл за Обич на света.

 

16 януарий 2024 г.

гр. Варна, 15, 45 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??