1.04.2024 г., 16:28 ч.

Автопортрет с гълъб 

  Поезия
104 6 5

АВТОПОРТРЕТ С ГЪЛЪБ

 

Гълъбчето, дето късно снощи
ми влетя във малкото стайче,
чѐте електронните ми пощи,
клъвна си от хляба ми парче,

 

с човчица продупчи ми фотьойла,
пръсна ми тютюна за лула,
и ми рече: – Някой ден ще дойда
да ударя тук една метла! –

 

тихичко се кротна на дивана,
впери в мен очите си добри,
и при мене цяла нощ остана –
пратеник от Бога – до зори,

 

гушна се на моята пижама,
мъничко небесно сърчице! –
сякаш че милунката на мама
сетих под доброто му крилце,

 

а по изгрев – спорен ден! – ми каза,
гукна над саксийката с цветя...

Гълъбче, след теб върху перваза
цял живот се уча да летя.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??