5.03.2016 г., 20:01 ч.  

Автопоздрав 

  Поезия » Хумористична
971 0 3

                            АВТОПОЗДРАВ !

Хепи бърд дей

не се смей,

а вземи и го изпей.

Защото днеска е за мен

ден щастлив _ необикновен

ДЕН РОЖДЕН !

Годините да крия няма

като някоя мадама,

на 80 годинки кръгли ставам

и всекиму ги пожелавам,

а кой до кога - тука няма ред

да съм жив, да съм здрав и с БОГА напред

а,дали има бог един ГОСПОД знае

но и той мълчи и си трае

така е!!!

Че живота нещо ни отнема,

но и нещо той ни дава,

днеска мисля, че е време

равносметка да направя.

Ей, назад като се вглеждам,

абе, лошо не изглеждам:

Жена млада - нова лада

и две деца вежливи,

да са здрави - да са живи,

а дали съм аз баща им

можем само да гадаем,

но пред близки и познати

викаха ми тати!?!

Нежната ми половинка

със която кротко спинках

доста якичка си беше

сто килца тежеше.

Бе и в ханша обемиста

но,пък скопостна и чиста

и готвачка бе чудесна

ама,хич не беше лесна!!!

За да има мир във къщи

да не хока и се мръщи

трябваше с добра заплата

да затворя и устата!

Ех,братле - какъв не бях

само дето не пропях...

Бях кондуктор и кръчмарин

шлосер бях - дори месарин

леех гипсови корнизи

все за пустите мангизи.

Абе,даже да не спиш

на жена да угодиш

няма начин - забрави

даже опит не прави!

Но,пък бях и млад и здрав

а и набора корав,

тъй,че всичко бе дъ бест

да бе,бе - но не и днес.

Днес съм дърто томагочи

набора надолу сочи

младост,радост няма вече

и децата са далече -

като гламав виж ме ходя

толкоз време след развода

че,съм зодия шаран

дали не е от туй - незнам!!!

Но със помоща на бога

туй да отрека не мога

здрав съм,прав съм - още жив

е...не толкова щастлив,

но ичкията си пия

яденето си ядем

с мацките,какво да крия

нещо имам си проблем,

но проблема си е мой

ще бия вече май отбой.

Е,дерт това не е голям

от годинките е знам,

тя хавата си личи

ситуациятя според мене

е,който закачи - закачи

кака се ожени!

А, сега да станем прави

с пълни чаши във ръка

да си кажеме наздраве

и да бъдем все така.

Какво му трябва на човек

сутрин като се събуди,

една коричка хлебец мек

и...едно АУДИ !

Но всеки си върви с късмета

хайде за...МНОГАЯ ЛЕТА !

 

 

© Ганчо Пенев Всички права запазени

Занаятите, които съм изброил

не са само за рима

такъв наистина съм бил

и документи си имам!

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??